İLK VAZGEÇİLEN GENÇLERİMİZ OLMAMALI..

14.02.2023

6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili yıkıcı şekilde etkileyen 2 deprem milletimizi yasa boğmuştur. Yaşanan bu büyük felaketin ardından milletimiz ile birlikte dayanışma içinde depremden zarar gören ailelerin acılarını hafifletmek için çaba gösterdik, göstermeye devam ediyoruz. En büyük arzumuz bu acıları bir daha yaşamamak akılcı politikalarla gerekli önlemleri almak. Bu vesile ile bir kez daha hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara şifa, milletimize sabırlar diliyorum. Ancak depremin mağduriyetleri daha ortadayken iktidar yine aldığı yanlış kararlarla yeni mağduriyetler yaratmaya devam ediyor. Bildiğiniz gibi 2023 eğitim ve öğretim yılı bahar döneminin uzaktan öğretim yoluyla tamamlanmasına karar verildi.. Bu kararın ardından Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun yurtlarına depremzedelerin yerleştirileceği gerekçesi ile öğrencilerden odalarının hızlıca boşaltılmasının istenmesi, gençlerimize yapılan son kötülük olmuştur. Üniversitelerin uzaktan eğitime geçmesi ve öğrencilerin hızlıca yurtlarını boşaltılması pandemi döneminde kayıp yıllar yaşayan gençlerimizi bir kez daha mağdur etmiştir. Bu kabul edilebilir bir durum değildir. Devletimiz büyüktür ve depremzedelerin barınma olanağını sağlayacak her türlü imkana sahiptir. Ancak işin kolayına gidilerek ilk akla gelenin uygulamaya konularak üniversitelerin kapatılması, gençlerimizin uzaktan eğitimle üniversitelerinden uzaklaştırılması düşündürücüdür. Bu yanlış bir karardır ve biran önce yeniden değerlendirilip bu yanlıştan dönülmelidir. Buna kim karar vermiştir, eğitimcilerin, sosyologların, psikologların fikri alınmış mıdır? Bu konu ilgili hiçbir açıklama yok. Sonuç olarak iktidarın bildiği ve en iyi yaptığı şey, bir mağduriyeti önlerken yeni mağduriyetler yaratmasıdır. Öğrencilerimiz her açıdan zor durumda kalmıştır. Bazı bölgelerde odalarını boşaltamayan öğrencilerin eşyaları odalardan çıkarılarak koridorlara bırakıldığı duyumlarını almaktayız. Gençlerimizi sokağa atmayalım. Eğitimlerine bulundukları yerde devam etsinler. Sosyal ortamlarında kalsınlar. Aksi takdirde çok daha büyük sorunlarla karşılaşacağız. Gelinen noktada; hayata geçirilen bu düzenleme ile gençlerin geleceğinden çalınmaktadır. Yazık bu gençlere.. Gençler geleceğimizdir. Bu açıdan Genel Başkanımız Kemal KILIÇDAROĞLU’nun “Sakın okulları kapatmayın, Covid sırasında gençlerimizin ruh sağlığı zarar gördü. Gençlerimize daha çok zarar vermeyelim. Biz, siyasal partiler olarak Türkiye’deki tüm altyapımızı açalım, afetin faturasını gençlerimize ödetmeyelim, onları hayattan koparmayalım. Genel merkez binamız dahil, örgütümüzün tüm mekanlarını vermeye hazırım. Buna aile evlerimiz de dahildir. Bu sefer gençlere dokunmayalım. Elimizde bir tek onlar kaldı.” çağrısı çok önemlidir. Herkes kulak vermeli. Bizim birlikte olmamızın ve gelişmemizin yegane olgusudur. Bir daha böyle felaketlerin etkisinin daha düşük düzeyde yaşanması yine eğitimle başarılacaktır. Onun için bu karardan biran önce vazgeçilmesi ve felaketten etkilenmeyen bölgelerde eğitim öğretime yüz yüze devam edilmesi yönündeki tavrımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz. İlk vazgeçilen gençlerimiz olmamalı… Hikmet UZUNER CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı